Welkom bij Made bij Moppy

Welkom op mijn website Made by Moppy, een website boordevol creativiteit. Je vindt hier talloze handleidingen in woord en beeld over diverse onderwerpen. Op deze pagina zie je slechts een selectie. Maak een keuze uit het menu links voor meer artikelen over je favoriete onderwerp. De website is gratis maar voordat je sommige bestanden kunt downloaden moet je je registreren en inloggen.
TaverneIk ga een taverne voor DnD maken. Ik gebruik Fusion360 om een ontwerp te maken en laser de basis dan uit foamboard. De vloeren, muren, dakpannen en wat maar nodig ik maak ik uit XPS foam of balsahout.

De benedenverdieping (Fusion360 design)De taverne bestaat uit een benedenverdieping met een buitentrap die naar het slaap deel leidt en twee grote ruimtes waarvan een met een openhaard. Onder de trap naar het slaapdeel is nog een bergruimte.
De eerste verdieping (Fusion360 design)De eerste verdieping heeft een hal en drie kamers. Een trap leidt naar de tweede verdieping.
De tweede verdieping (Fusion360 design)Op de tweede verdieping zijn nog eens 4 kamers en een lange hal. Ook is er een luik naar de grote zolder.
De zolder (Fusion360 design)De zolder is een grote ruimte.
Een paar van de gelaserde onderdelenAls het ontwerp naar mijn zin is, laser ik alle muren en vloeren uit foamplaat. Met schilderstape plak ik alles in elkaar om te kijken of het past.
Het pastDat is nog wel een gepuzzel maar met wat geduld zit alles in elkaar. Nu kan het gelijmd worden zodat de basis klaar is. Ik gebruik sneldrogende houtlijm om de platen aan elkaar te lijmen.