ProjectvoortgangIk heb een abonnement op een online cursus van Michael James Smith. Voor de werkstukken gebruik ik acrylverf als onderschildering en daar ga ik overheen met alkydverf. Je ziet hier hoe ver ik nu ben.

De tekening overnemen op boardIk begin met het overnemen van de schets die bij de cursus geleverd wordt. Ik heb zelf hardboard platen op 30x30 cm gezaagd en deze met gesso geprimed. Dit primen moet je wel een paar keer doen en tussendoor steeds licht opschuren. Dan krijg je het beste resultaat.
Beginnen met de onderschilderingDan volg ik de handleiding stap voor stap. Hier heb ik een deel van de onderschildering gedaan.De onderschildering doe ik in acrylverf.
De onderschildering is af, begin met alkydverfAls de onderschildering af is kun je meteen met de alkydverf beginnen. Acrylverf in namelijk ontzettend snel droog. Hier zie je dat de onderschildering aan de onderkant van het werkstuk ook klaar is. Ik ben ook begonnen met de bomen en struiken in de verte. Dat is aan de bovenkant van het werkstuk.
Van achteren naar voren werkenJe werkt van achter naar voren. Nu zijn er al wat bladeren wat dichterbij geschilderd. Ook de stammen in de verte zijn nu met alkydverf geschilderd.
Steeds meer detailAls de bomen en struiken in de verte zover klaar zijn, ga je over naar de bladeren en paarse klokjes op de bodem. Deze zijn nog wel steeds erg ver weg en dus niet heel gedetailleerd. Het is meer een idee van takjes, blad en klokjes.